Få hjælp til bisserne på lokal tandlægeklinik

19 august 2022 admin

editorial

Tandpleje er en gren af lægevidenskaben, der beskæftiger sig med diagnosticering, forebyggelse og behandling af sygdomme og tilstande, der påvirker tænder, tandkød og kæber. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle besøger en tandlæge mindst en gang hvert andet år til et kontrolbesøg.

Er det gratis at gå til tandlæge i Danmark?

Nej, det er ikke gratis at gå til tandlæge i Danmark. Til gengæld giver den offentlige sygesikring tilskud til alle tandbehandlinger, inklusive rutinebehandlinger så som tandrensning og tandeftersyn. Private sundhedsordninger som for eksempel sygeforsikringen Danmark kan også refundere en del af omkostningen ved behandlingerne – og så er vi pludselig ned i ganske rimelige beløb. 

Tandbehandlinger i Danmark er faktisk blandt de mest overkommelige i Europa. Og har du ikke penge til at betale for din behandling ad én omgang, tilbyder de fleste tandlæger rimelige afbetalingsordninger.

Tandlægen tilbyder hjælp til flere forskellige typer behandlinger så som fremstilling og montering af proteser (for eksempel kroner) og tilpasning af snorkeskinner.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Hvad er en kunstig krone?

En kunstig krone, også kaldet en tandkrone, dækker hele overfladen af en tand, der ligger over tandkødslinjen. Den bruges til at beskytte en tand, der er blevet beskadiget af karies eller skade, til at støtte en tand med en stor fyldning, når der ikke er nok sund tand tilbage, eller til at dække misdannede eller misfarvede tænder.

Kunstige kroner er fremstillet af metal, porcelænsforstøbt til metal, keramiske materialer eller en blanding heraf. De tilpasses til farven på dine naturlige tænder. Porcelæns- og keramiske kroner kan laves så de ligner dine naturlige tænder.

Hvad er en snorkeskinne?

En snorkeskinne er et aggregat, som tilpasses din mund, og som du monterer inden du skal sove. Snorkeskinnen skubber køben fremefter, og forhindrer dermed snorken samtidig med at den forebygger søvnapnø. Den er også kendt som en “mandibular advancement device” (MAD).

Tid til en snorkeskinne? Kontakt din lokale tandlæge på tandlaegernesoeborg.dk.

Flere Nyheder