Guide: Det skal du kigge efter, når du vælger nye døre

28 april 2022 Miranda Denise Rendboe

advertorial

Vigtige faktorer ved valg af nye døre

I dag er vi bevidste om de valg, vi tager, mere end nogensinde før. Det gælder alt fra valg af agurk i supermarkedet – skal den være øko? Må den være udenlands? hvilken stand er den i? Og når der vælges tøj – hvilken kvalitet er stoffet? Hvordan er rettighederne for dem, der laver tøj for denne virksomhed? Det samme gælder, når der skal vælges døre og vinduer. Her er der nemlig også faktorer at kigge efter, så du kan foretage det rette valg.

Et godt tegn ved de døre, du vælger, eller ved den virksomhed, du vælger at anskaffe dig dem igennem, er garanti. Er der flere års garanti, er der større sandsynlighed for at virksomheden står indenfor de produkter, de producerer. Garanti er en stor fordel for dig, og det forpligter.

Endnu en faktor indenfor døre er hvilket mærker, de har. Ligesom der kan købes kød med og uden diverse dyrevelfærdsmærker, kan man i forhold til døre kigge på, hvilke krav de ligger under i forhold til det træ, der anvendes. Her findes mærker som FSC i forhold til miljømærket ansvarlig skovbrug. Hjemmesiden kan også være CO₂-neutral, og bestilles der online, skal hjemmesiden gerne være e-mærket, så I er sikre på, at det er en troværdig hjemmeside. 

døre

Hvilket materiale er bedst?

Der skal selvfølgelig tages højde for materiale, da dette udgør en stor faktor i forhold til vedligeholdelse og holdbarhed. Det traditionelle valg er trædøre, men mange vælger i dag også  træ og aluminium. Og hvad er så forskellen, og hvilken en skal du vælge?

Fordelene ved at vælge træ som materiale er, at det er en næsten vedligeholdelsesfri løsning, som let rengøres, når det trænger. Trædøre har også naturlig imprægnering samt en høj isoleringsevne.

Ved valg af løsningen med træ og aluminium får du fordelene, som også findes ved trædøre,  og aluminiumsrammen giver endda yderligere fordele. Selve kernen består nemlig af fyrretræ, hvorfor den stadig har stærke isoleringsegenskaber. Vedligeholdelsesmæssigt er der endnu mindre at tage sig af ved denne slags, de skal nemlig ikke males udvendigt. Derudover beskytter aluminiumsrammen mod det skiftende vejr lige fra sne og storm til solskin. Aluminiummet blokerer for UV-lyset, således at det ikke ødelægger trækonstruktionen, og det kan holde længere. 

Flere Nyheder