Skab nye rum med maling

29 september 2021 Mette Pedersen

Det er utroligt, hvor meget et rum kan ændres blot ved at give det en omgang maling – det kan gå fra slidt til nyt, men hele stemningen kan også ændres fra romantisk til stilrent eller omvendt, og det er derfor, du bør overveje at male din stue eller et værelse i din bolig, hvis du har brug for at ændre udtrykket.

Det kan være meget mere givende at male et rum end at købe nye møbler til det. Det er nemlig væggene der sætter scenen for resten af det, der sker i rummet, og derfor har det også meget at sige for stemningen og udtrykket, hvordan rummet er malet.

Mal dig ud af din træthed

Du kan ændre meget ved at male et rum, og hvis du er gået hen og blevet godt gammeldags træt af et rum og overvejer at købe nye møbler til det, så vent et øjeblik med det. Gør det sammen, hvis du oplever en generel træthed over din bolig. Du behøver faktisk ikke at sælge eller rive hele køkkenet ned og bygge op på ny for at opnå forandringer.

Overvej i stedet hvad der kan gøres med en mindre istandsættelse. Tænk over, hvordan væggene kunne se anderledes ud, eller om gulvene ville være flotte som malede, eller om lofterne sågar kunne få et helt andet udtryk med en farve af en art. Der findes rigtig meget inspiration til den slags forandringer ude på nettet. Hvis du søger efter det, vil du måske blive inspireret til at male væggene i dit køkken gule, eller lave striber på entrégulvet, eller du får måske lyst til at sætte tapet op et sted. Du kan også blive klogere på processer og muligheder på malerkanonen.dk

Når du har besluttet dit for at afprøve, om ikke et nyt udtryk kan give dig glæden tilbage ved din bolig, så er det blot at gribe malerpenslen eller hyrer en maler til arbejdet. 

Flere Nyheder