Vedligeholdelse af træterrasser

04 februar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du en træterrasse og har du ingen planer om at udskifte den er det vigtigt at du vedligeholder den. Træ er levende og kræver at du vedligeholder den, hvis du vil have at den ikke bliver trist, grå og til sidst ender med at rådne. 

Hvor meget træterrasser kræver af vedligeholdelse, afhænger blandt andet hvilken træ du har valgt. Jo bedre træ, jo længere tid vil den holde og jo mindre tid og kræfter skal du bruge på vedligeholdelse.

Hvilken træ du skal vælge kan du få hjælp af din tømrer til at råde og vejlede dig i. Er du god til at vedligeholde kan du vælge en billigere type træ, men ved du at det er du bestemt ikke god til, bør du vælge en bedre type træ. 

Træterrasser

Få sandblæst din terrasse

Er det tid til at få undersøgt og måske malet din terrasse, kan du med fordel få din terrasse sandblæst. Husk at det er vigtigt at du eller din tømrer benytter fint sand ellers vil træet splintre og blive ødelagt. En sandblæsning vil fjerne hvad der er af gammel maling, grimme grønne alger, skidt og snavs. Sandblæsningen vil efterlade træet rent og nøgent så det er vigtigt at det bliver behandlet med maling eller olie, så snart det er tørt. Husk at gå de forskellige planker igennem først. Udskift rådne planker og mangler der søm, så sæt et nyt i.

Hvis du vælger at få malet din træ terrasse så brug en ordentlig maling. Jo bedre maling du vælger at bruge, jo bedre vil den holde og jo mindre tid skal du bruge på vedligeholdelse. Du kan vælge selv at male eller også kan du få en professionel maler til at male din terrasse. I stedet for maling kan du også vælge at bruge træ olie.

Flere Nyheder